Milfoyden Soğuk Baklava

Milfoyden Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane milföy
İçine;
- Antep fıstığı tozu yada isteğe bağlı ceviz tozu
Arasına sürmek için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
- Sütlü çikolata rendesi
- Antep fıstığı tozu
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 2.5 su bardağı şeker
Milfoyden Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir tencereye sütü ve şekeri koyup rengi hafif dönene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kare borcama 2 tane milföy hamurunu koyup üzerine eritilmiş tereyağını çokça sürüyoruz.
- Üzerine antep fıstığı tozu ya da isteğe bağlı ceviz tozu serpiştirin çokça.
- Daha sonra üzerine 2 tane milföy hamurunu koyup üzerine tereyağı sürüp dilim dilim kesiyoruz.
- Ve 200 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tatlımizın üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz ve tatlımızı 1 saat soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerine kakao şeker karışımızı süzgeç yardımıyla serpiştiriyoruz.
- Sonra 1 kalıp çikolatayı rendeleyip, kakaonun üzerine serpiştirip antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋
Milfoyden Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








