Karışık Pide

Karışık Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1/pk instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2/ su bardağı ılık su
️Mantarlı pidenin içi için;
- 8/9 adet mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Az bir şey sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
️Çökelikli-lor peynirli :
- 8/9 yemek kaşığı çökelik yada lor peynir
- Az bir şey sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Üzerine :
- Dilim yada rende kaşar peyniri
Pidenin kenarları için :
- 1/ yumurta
Karışık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğurup, sıcak bir ortamda 30 dk mayalayalım, mayalandıktan sonra hamur açma bezinin üzerine alıp istediğimiz boyutta bezelere ayrılalım .
- Uzunlamasına açıp az bir şey enine açalım kalınlığı uzunluğu istediğiniz üzere olabilir, sonrasında açtığımız hamurun kenarlarını kıvırıp uç kısımda birleştirelim bir çatal yardımı ile hamur pişerken kabarmasın diye delikler açalım.
- Mantarlı harç için mantarları uzun doğrayalım biberleri ve domatesleri de doğrayalım üzerine baharatları ekleyelim sıvı yağ ile karıştıralım.
- Çökelikli harç için ise başka bir kabın içerisine çökelik yağ tuz ve biberi döküp karıştıralım ve pidelerin üzerine eşit ölçüde serelim.
- Üzerine kaşar peyniri de rendeledikten sonra kenarlarına yumurta sürüp 180°fırında yarım saat yada 40 /45 dk pişirelim.
Afiyet olsun 🌿✨.
Karışık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



