Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2 su bardağı tavuk suyu+ 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yeşil mercimeği haşlayın suyunu süzüp yıkayın.
- Pilav tencerenize sıvı yağı alıp yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun.
- Soğanlar hafif pembeleşince çok ince doğradığınız kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Havucu rendeleyip tencereye ekleyin.
- Havuçlar güzelce pişince tereyağı ekleyin.
- Tereyağ eriyince bulguru ekleyip karıştırın.
- Haşladığınız yeşil mercimeği ekleyin, tekrar karıştırın.
- Tavuk suyu, kaynamış suyu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince bir defa karıştırıp, 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Pilavınız servise hazır. Afiyet olsun 😋.
Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













