Nevşehir’in Sanayi Pilavı

Nevşehir’in Sanayi Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

Nevşehir’in Sanayi Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymamızı kavurmayla başlayalım. Kıymamızım rengi değişip kavrulunca içine sarımsakları ekleyip biraz daha kavuralım.
  2. Kavrulan kıymamızın üzerine küçük küp küp doğranmış domatesi ve biberleri ekleyelim isterseniz kışlık hazırladığınız domatesten 3 yemek kaşığı koyabilirsiniz.
  3. Domates ve biberleri karıştırarak yeterlice pişirelim bu esnada baharatlarını ek edelim uygunca karıştıralım. Üzerine evvelden ıslattığınız pirinçleri süzüp ekleyelim kıyma ile pirinç karıştılarım.
  4. Üzerine sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 13 dakika suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım 15 dakika dinlendirelim sonra yemeye hazır. Afiyet olsun 🌸

Nevşehir’in Sanayi Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sade Muffin Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bir Dilimin Yetmeyeceği Baton Pasta
Baklava Yufkası İle Börek
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Fırında Sebzeli Kanat
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |