Karamelli Kurabiye

Karamelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 100 gram margarin
  • 100gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday yahut mısır)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma yada üzüm)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağından 1 parmak fazla un

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 100 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • Fındık

Karamelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurabiyenin hamuruyla başlayalım. Oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağını bir kaba alalım. Un hariç bütün materyallerimizi ekleyerek güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde etmiş olacağız. Hamurumuzu 15dk kadar dolapta dinlendirelim.
  2. Bu sırada karamelimizi yapalım. Kalın tabanlı bir tencereye şekerimizi alalım ve orta ateşte eriyip rengi kahveleşene kadar ocaktan almayalım.
  3. Rengi değişen ve büsbütün eriyen şekerimizin üzerine tereyağını ekleyerek düzgünce karıştıralım. Bu etapta karıştırmak değerli zira topaklanma yapabilir. Topaklanmalar çözünene kadar karıştırın.
  4. Pürüzsüz bir kıvam elde edildiğinde kremamızı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Karamelimiz kremayı içine çekip homojen bir imaj oluştuğunda altını kapatalım, oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Soğudukça kıvamı ağırlaşacaktır.
  5. Hamurumuzu alarak kurabiyelerimiz için ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturalım ve tepsimize dizelim. Bezeler ortasında boşluk bırakmaya dikkat edelim. Bezelerimizin üzerine bir bardak yardımıyla bastırarak daireler oluşturalım.
  6. Önceden ısıttığımız fırınımıza yerleştirerek 170 derecede 25 dk pişirelim.
  7. Pişen kurabiyelerimize dokunduğunuzda ortasının yumuşak olduğunu fark edeceksiniz soğudukça kıvam alacak. Kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine bir bıçak yardımıyla hazırladığımız karamelimizi sürelim. Ağır kıvamlı bir karamelimiz olacak.
  9. Ben üzerine fındık koymayı tercih ettim. Kurabiyelerimiz hazır. Yumuşacık damağımızı yormayan hafif bir kurabiye. Deneyenlere afiyet olsun😊

Karamelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Krep (Diyet)
Pirinç Pilavı
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Anne Köftesi
Tavuk Kebabı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet