Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • Hazet yufka 800 gr
  • Ara katlara yağ sürmek için;
  • 2 adet margarin 250 gram olan
  • 500 gram antep fıstığı yada ceviz yada fındık

Şerbeti için;

  • 2 litre süt
  • 5 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı üstünü süslemek için bir tane sütlü yahut bitter çikolata
  • Ve bir paket kaymak

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz kaynatıyoruz yeterlice soğutuyoruz.
  2. Sonra yufkalarımızın her iki kat ortasında bir yağ alıyoruz. 22 kata geldiğim vakit ceviz yahut antep fıstığı fark etmez koyuyoruz orayı da yağlıyoruz.
  3. Sonra bu biçimde ikişer katta bir yağ alıyorum sonra dilimliyoruz.
  4. Son kalan yağı dilimledikten sonra üzerine koyuyoruz, sonra 30 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına değişebilir denetim edeceksiniz üstü kızarana kadar.
  5. Sonra birinci sıcaklığı geçer geçmez soğumuş olan şerbetimizi üstüne döküyoruz.
  6. Üstünü bir kalıp çikolata rendeliyoruz ve kaymakla süslüyoruz, afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Salatası
Karalahana Sarması
Kabak Havuç Tarator
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Avokado Soslu Tavuk Salatası
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |