Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- Hazet yufka 800 gr
- Ara katlara yağ sürmek için;
- 2 adet margarin 250 gram olan
- 500 gram antep fıstığı yada ceviz yada fındık
Şerbeti için;
- 2 litre süt
- 5 bardak şeker
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı üstünü süslemek için bir tane sütlü yahut bitter çikolata
- Ve bir paket kaymak
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz kaynatıyoruz yeterlice soğutuyoruz.
- Sonra yufkalarımızın her iki kat ortasında bir yağ alıyoruz. 22 kata geldiğim vakit ceviz yahut antep fıstığı fark etmez koyuyoruz orayı da yağlıyoruz.
- Sonra bu biçimde ikişer katta bir yağ alıyorum sonra dilimliyoruz.
- Son kalan yağı dilimledikten sonra üzerine koyuyoruz, sonra 30 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına değişebilir denetim edeceksiniz üstü kızarana kadar.
- Sonra birinci sıcaklığı geçer geçmez soğumuş olan şerbetimizi üstüne döküyoruz.
- Üstünü bir kalıp çikolata rendeliyoruz ve kaymakla süslüyoruz, afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
