Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Aşırı Pratik Tatlı)

Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Çok Pratik Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Bardak ölçüsü 200ml
Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Çok Pratik Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Şekeri,suyu ve limonu tencereye koyup karıştıralım ve erimesini sağlayalım.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç başka bütün gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce karıştıralım.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Hamuru 10 dakika dinlendirip iki bezeye ayıralım.
- Bezeleri uzun şerit yapıp biraz bastıralım ve çay bardağının ağzıyla ay hali verelim.
- Uygun bir tepsiye yahut borcama aralıklarla dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıttığımız 180 dereceye ayarlı fırında altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim. Ne kadar yeterli pişerse o kadar hoş olur.
- Pişen tatlıya birinci sıcağı çıkınca soğumuş serbeti dökelim ve enaz 2 saat dinlendirip servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Çok Pratik Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













