Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 kısım taze soğan
  • Yarım demet maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği haşlayın:kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  2. Tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin.
  3. Mercimekler yumuşayıp hafif sulu kalana kadar pişirin.
  4. Bulguru ekleyin: mercimek piştikten sonra ocaktan alın ve ince bulguru ekleyip karıştırın.
  5. Üzerini kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  6. Soğanı kavurun: bir tavada sıvı yağı ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  7. Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  8. Karışımı birleştirin: kavrulan salçalı sosu mercimekli bulgura ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  9. Yeşillikleri ekleyin: ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyin. Limon suyu da ekleyip yeterlice yoğurun.
  10. Şekil verin: harçtan modüller alarak avuç içinde sıkıp klasik köfte halini verin.
  11. Servis edin:marul yapraklarıyla süslenmiş bir tabağa dizerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Yemeği (Kabağın Ennn Lezzetli Hali)
Yeşil Elmalı Göbek Salata
Çörekotlu Kurabiye
Islak Kek ( Popit Kalıbında)
Zebra Kek (Yumurtaların Sarısı Ve Beyazı Ayrı Çırpılan )
Kolay Ve Şahane Patlıcan Sarma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |