Kandil Simiti

Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin yahut tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (tam olarak)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un (yumuşak olacak denetimli ekleyin)

Susamlı bulamaç için:

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Simitlik susam

Sade bulamaç için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Ve çörek otu

Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için materyalleri sırasıyla ekleyerek yoğuralım ve hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  2. Bu hamuru vakit varsa 20 dk buzdolabında dinlendirelim ve akabinde 25 gram bezeler elde edilir.
  3. Pekmezli karışıma ve susama bulayarak tepsiye alalım.
  4. Diğer tepsi içinde üzerine yumurta karışımını sürelim hafif çizikler atalım çörek otu serpilir.
  5. 180 derecede denetimli olarak pişirelim ‼️.

Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Fit Perişan Kurabiye
Fırın Makarna
Minik Köfteli Kremalı Tagliatelle
Tahinli Susamlı Kurabiye
Nefis Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |