Kaşarlı Sucuklu Pide

Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5.5-6 su bardağı un

İç harcı için :

  • Kaşar
  • Sucuk

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı

Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel derin bir kaba kuru maya,süt,su,toz şeker,tuzu koyup 5 dk dinlendiriyoruz.
  2. Daha sonra un,sıvı yağı ekleyip düzgünce yoğuruyoruz, yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  3. 2 saat dinlendiriyoruz.
  4. Hamurdan bebeler kesip yuvarlıyoruz 10 dk dinlendiriyoruz .
  5. Uzunlamasına açıp içine kaşar ve sucuk koyuyor kenarlarını kapatıp üzerini açık bırakıyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz .
  7. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek (Pamuk)
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)
Peynirli Fırın Makarna
Bol Soslu Islak Kek
Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi (Videolu)
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet