Sebzeli Mantar Dolması

Sebzeli Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram mantar (7-8 adet büyük)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet patlıcan
- 10 damla limon suyu
- Tuz, karabiber
- Köri
- Kırmızı toz biber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Sebzeli Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların baş kısımları temizlenir. Limonlu su içerisinde 30dk bekletilir ve suyu süzülür.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulurlar.
- İç harcı için; tavaya zeytinyağ konulur. Üzerine doğranmış soğan, soğan ve sarımsak tozu konularak sotelenir.
- Ardından sırayla biber, mantar sapları ve patlıcan konulur. Sebzeler suyunu salıp çektiği vakit domates eklenir.
- Limon suyu ve baharatlar eklendikten birkaç dk sonra ocağın altı kapatılır.
- İç harç, tüm mantarlara eşit formda paylaştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilirler. Pişmeden 5dk evvel üzenlerine kaşar peyniri konulup eridikten sonra fırından alınırlar.
Afiyet olsun☺️
Sebzeli Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


