Sebzeli Mantar Dolması

Sebzeli Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram mantar (7-8 adet büyük)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet patlıcan
  • 10 damla limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • Köri
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Sebzeli Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarların baş kısımları temizlenir. Limonlu su içerisinde 30dk bekletilir ve suyu süzülür.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulurlar.
  3. İç harcı için; tavaya zeytinyağ konulur. Üzerine doğranmış soğan, soğan ve sarımsak tozu konularak sotelenir.
  4. Ardından sırayla biber, mantar sapları ve patlıcan konulur. Sebzeler suyunu salıp çektiği vakit domates eklenir.
  5. Limon suyu ve baharatlar eklendikten birkaç dk sonra ocağın altı kapatılır.
  6. İç harç, tüm mantarlara eşit formda paylaştırılır.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilirler. Pişmeden 5dk evvel üzenlerine kaşar peyniri konulup eridikten sonra fırından alınırlar.

Afiyet olsun☺️

Sebzeli Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Girit Usulü Bezelye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Açma
Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten
Reçelli Kurabiye (Makineyle)
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Akşam Yemeği (Menü)
Sünger Pandispanya
Hdabla | © 2025 |