Kakolu Fındıklı Kek
Kakolu Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt yahut süt
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 avuç iri dövülmüş fındık
Kakolu Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikser ile düzgünce çırpalım daha sonra sıvı yağ, süt yahut yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve fındık ekleyip çırpalım.
- Harcımızı uygunca yağlanmış kek kalıbına yahut dikdörtgen borcama kek harcımızı ekleyip düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dk denetimi bir biçimde pişirelim.
- Kek piştikten sonra kek kalıbını zıt çevirin bu halde kendi çıkacaktır çay eşliğinde servise hazırdır. ☕🍰
Not:İsterseniz üzerine çikolata sosu yahut puding gezdirebilirsiniz.
Kakolu Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








