Balkabağı Mezesi

Balkabağı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram balkabağı
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • Dereotu
  • 3 ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Balkabağı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balkabağı rendelenir, zeytin yağında biraz kavrulur biraz dişe gelirse daha hoş oluyor. Dereotu ek edilip soğumaya bırakılır.
  2. Diğer yandan yoğurt ve sarımsak rendesi karıştırılır.
  3. Soğuyan balkabağı ile karıştırılır, üzeri ceviz ile süslenir.

Balkabağı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sebze Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Lazanya
Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası
Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız)(Videolu)
Hdabla | © 2024 |