Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz)

Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 litre süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı

Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye un, nişasta, mısır unu ve toz şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sütü ekleyelim ve sütü eklerken bir yandan tel çırpıcı ile karıştıralım.
  3. Ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim.
  4. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  5. Kaselerin en altına biraz kadayıf koyalım.
  6. Sonra muhallebiden koyalım.
  7. Tatlının en üzerine de kadayıftan koyalım.
  8. Oda sıcaklığına gelince birkaç saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.

Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer Börek (Lezzet Dolu)
Fıstıklı Antep Kurabiyesi
Mangalda Adana Tadında Köfte
Lezzetli Peynir Topları
Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası
Pratik Kabak Yemeği
Hdabla | © 2025 |