Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz)
Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz) Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 litre süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye un, nişasta, mısır unu ve toz şekeri alıp karıştıralım.
- Sütü ekleyelim ve sütü eklerken bir yandan tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kaselerin en altına biraz kadayıf koyalım.
- Sonra muhallebiden koyalım.
- Tatlının en üzerine de kadayıftan koyalım.
- Oda sıcaklığına gelince birkaç saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.
Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










