Fıstıklı Antep Kurabiyesi

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo irmik
  • Yarım kilo sarı un
  • Yarım kilo sade yağ
  • Yarım kilo pudra şekeri
  • Yarım kilo fıstık(boz fıstık)

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mikserde yağ ile pudra şekeri güzelce çırpılır.
  2. Daha sonra un ve irmik eklenir. Bu kere mikserle değil et makinesi ile bir kez çekilir.
  3. İkinci sefer tekrar çekilir ve bu sefer fıstıkta eklenerek çekilir.
  4. Makineyle iki kere çektikten sonra güzelce yoğurulur. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  5. Daha sonra dinlenen hamurumuzu buzdolabında alarak hal verelim.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde çubuktan biraz kalın olacak halde yapalım.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirelim. Afiyet olsun 🌸.

Fıstıklı Antep Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akşam Yemeği (Menü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Palamut
Ispanaklı Gözleme
Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake
Haşhaşlı Revani
Kupta İki Renkli Muhallebi
Trileçe
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet