Katmer Börek (Lezzet Dolu)

Katmer Börek (Lezzet Dolu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Arası için;

  • 250 gram tereyağı ya da margarin

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Katmer Börek (Lezzet Dolu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,maya ,tuz ve unu derin bir kapta karıştırın yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan 8 adet beze yapın ölçü iki tepsilik her bir tepsi için 4 adet beze kullanacaksınız.
  3. İlk bezeyi 40 santim çapında açın üzerine tereyağ eritip sürün sonra ikinci bezeyi de tıpkı büyüklükte açın ve birinci açtığınız hamurun üzerine serin ve onu da yağlayın üçüncü ve dördüncü bezeyi de tıpkı biçimde açın ve ortalara yağ sürerek üst üste dizin en üstteki açtığınız hamurun üzerine de erittiğiniz yağdan sürün.
  4. 4 bezeyi ortaları yağlayarak üst üste dizdikten sonra hamurun bir kenarından tutup rulo formunda sarın.
  5. Sonra bir ucundan başlayıp kendi etrafında dolayın yani hamura gül hali verin akabinde başka 4 bezeye de birebir süreçleri yapın ve üzerlerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. Mayası gelen hamuru tezgaha koyun hafif unlayarak fırın tepsisi büyüklüğünde açın akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru koyun.
  7. Un üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ,ardından hamurun üzerine çatalla çizik atıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ,diğer mayası gelen hamuru da tıpkı halde açın ve tepsiye koyun onu da 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. İsterseniz hamuru rulo haline getirdikten sonra üzerini streç ile kapatıp buzlukta bekletebilirsiniz yapacağınız vakit birkaç saat evvel çıkarıp oda sıcaklığında üzeri örtülü bir formda bekletip tepsiye nazaran açılacak hale geldiğinde hamuru açıp tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Katmer Börek (Lezzet Dolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İtalyan Limonlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Lotuslu Cookies
Karakız Tatlısı ( Enfes Bir Tat)
Haşlanmış Pirinç Pilavı
Yufkadan Çıtır Cips
Klasik Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |