Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası

Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 litre su
- Yarım kilo tuzlu yoğurt
- 2 su bardağı mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Tuz ölçüsü size bağlı
Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır ve ısınınca şehriyeler eklenir kavrulur.
- Ardından naneyi 1 dk kavurup üzerine 2 litre su eklenir.
- Daha sonra donmuş tuzlu yoğurt üzerine eklenir kaynayana kadar karıştırılır ve büsbütün özlenmesi sağlanır.
- Kaynayan çorbaya mantı ve haşlanmış nohut eklenir.
- Kısık ateşte mantılar yumuşayınca çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





