Kabak Ve Tenders Salatası

Kabak Ve Tenders Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet uzun yeşil kabak
  • 1 adet uzun sarı kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet tenders
  • İsteye bağlı ölçüde kuzu kulağı marulu
  • Tuz
  • Pull biber
  • İsteye bağlı baharatlar
  • Ceviz yağı
  • Sirke sosu

Kabak Ve Tenders Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil kabağı dilim dilim ince doğrayıp fırına girecek olan tepsiye dizin.
  2. Sarı kabağı yeşil kabaktan daha kalın dilimleyip ortadan dörtte bölüp tepsiye dizin.
  3. Kabakların üstüne pul biber ekleyip 180° de yanan fırına atın.
  4. Aynı anda tendersleri tıpkı derecede yanan fırına sürün.
  5. Kapya biberini istediğiniz kalınlıkta doğrayın.
  6. Fırındaki tenders ve kabaklar düzgünce kızardığında, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  7. Tabağımızın altına soğumuş kabak dilimlerini yerleştirin.
  8. Yıkadığımız marulumuzu kabağım üstüne katın.
  9. Doğuranmış biberi marulun üstüne katın.
  10. Soğumuş tendersleri istediğimiz kalınlığa doğrayıp tabağımıza ek edin.
  11. Soğumuş sarı kabak modüllerinizi karışımın üstüne ek edin.
  12. Karışımın üstüne ceviz yağı gezdirin.
  13. Tuzu ve isteğe bağlı olan başka baharatları ekleyip, isteğe nazaran sirke sosunu üstüne gezdirin.

Kabak Ve Tenders Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kek
Mısır Ekmeği
Bebe Bisküvili Çikolata Soslu Kupta Muhallebi
Mini Pastalar
Şipşak Poğaça
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası)
Hdabla | © 2025 |