Kabak Ve Tenders Salatası
Kabak Ve Tenders Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet uzun yeşil kabak
- 1 adet uzun sarı kabak
- 1 adet kapya biber
- 4 adet tenders
- İsteye bağlı ölçüde kuzu kulağı marulu
- Tuz
- Pull biber
- İsteye bağlı baharatlar
- Ceviz yağı
- Sirke sosu
Kabak Ve Tenders Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil kabağı dilim dilim ince doğrayıp fırına girecek olan tepsiye dizin.
- Sarı kabağı yeşil kabaktan daha kalın dilimleyip ortadan dörtte bölüp tepsiye dizin.
- Kabakların üstüne pul biber ekleyip 180° de yanan fırına atın.
- Aynı anda tendersleri tıpkı derecede yanan fırına sürün.
- Kapya biberini istediğiniz kalınlıkta doğrayın.
- Fırındaki tenders ve kabaklar düzgünce kızardığında, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Tabağımızın altına soğumuş kabak dilimlerini yerleştirin.
- Yıkadığımız marulumuzu kabağım üstüne katın.
- Doğuranmış biberi marulun üstüne katın.
- Soğumuş tendersleri istediğimiz kalınlığa doğrayıp tabağımıza ek edin.
- Soğumuş sarı kabak modüllerinizi karışımın üstüne ek edin.
- Karışımın üstüne ceviz yağı gezdirin.
- Tuzu ve isteğe bağlı olan başka baharatları ekleyip, isteğe nazaran sirke sosunu üstüne gezdirin.
Kabak Ve Tenders Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








