İzmir Bombası

İzmir Bombası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 – 2 su bardağı un
İçine;
- Sürülebilir çikolata
İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su şeker sıvı yağ karıştırılır.
- Vanilya eklenir ve denetimli formda un eği yapılır. Kulak göğsü kıvamı yumuşak hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 30 dk buzdolabında dinlemeye alınır.
- Fırını evvelden 250 derecede alt üst ısıtılır.
- Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere alınır.
- Oklava yardımı ile çok ince olmayacak halde açılıp içine çikolata sürülür ve bohça üzere büzülüp ağzı kapatılır. Fazlalık kısmı kesilir.
- Hazırlanan bombalar fırının alt üst ayarından fanlıya çevrilir ve 200 derecede 8-10 dk ortası üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








