Isırgan Otlu- Peynirli Börek
Isırgan Otlu- Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 500 gram ısırgan otu
- 2 adet soğan
- Peynir, çökelek yahut lor
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Sosu:
- 1 fincan eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzerine:
- Yumurta sarısı
Isırgan Otlu- Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Tam bir şifa deposu, dışı çıtır- içi yumuşacık, lezzeti şahane ısırgan otlu peynirli börek hazırlıyoruz 👌🏼🍀💚.
- Isırgan otlarını güzelce yıkayıp kalın saplarından ayıklayalım. Zeytinyağı tuz- baharatlarını ekleyelim. Isırganları elimizle karıştırarak küçültelim. (bu basamakta cildiniz hassassa benim üzere eldiven kullanabilirsiniz).
- İnce kıyılmış soğanları ekleyelim. (suyunu salmasın diye tavada doğrayıp pişirmiyorum bu türlü deneyin) ısırganın tadını yumuşatmak ismine içine biraz peynir ekleyip harcı oluşturalım.
- Sosu için eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, sirke ve unu ekleyip düzgünce karıştırıp hazır edelim.
- Bir tane yufkayı tezgaha serelim, her tarafını sosla yağlayıp ikiye bölelim, geniş kısmına ısırganlı harçtan ekleyip rulo biçiminde saralım. (1 yufkadan 2 tane çıkıyor) geriye kalan yufkalar için de tıpkı süreci yapalım.
- Kalan sosa yumurta sarısı ekleyip yufkaların üzerine sürelim.
- Yağlı kağıt serili fırına dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar, üzeri kızarana dek denetimli bir biçimde pişirelim.
Afiyet olsun ☘️✨
Isırgan Otlu- Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















