Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!

Biber Dolması Tanımı | Tam Kıvamında Ve Nefis! İçin Malzemeler

  • 10-12 adet dolmalık biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan (ince koymak)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz (ince kıyılmış)
  • Dereotu
  • Kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (iç harcı için)
  • 1 su bardağı su (pişirme için)

Biber Dolması Tanımı | Tam Kıvamında Ve Nefis! Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı hazırlayın: zeytinyağını tavaya alıp ince koyarak soğanı kavurun.
  2. Soğan pembeleşince pirinçi ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  3. Ardından baharatları, tuzu, maydanozu, dereotunu ekleyin, kuş üzümünü ekleyin ve karıştırın. (özellikle kuş üzümünü yaparken yumuşaması için sıcak suda bekletin)
  4. İç harca 1,5 su bardağı sıcak suya katılıp suyunun ölçüsüne kadar kalır, akabinde soğumaya bırakılır.
  5. Biberleri hazırlayın: dolmalık biberlerin sap kısımlarını başka farklı çıkararak içlerini temizleyin.
  6. Hazırladığınız iç harcı biberlere doldurup, kapak yapabilirsiniz.
  7. Üzerine domates dilimleriyle yapabilirsiniz.
  8. Dolmaları tencereye dizin, zeytinyağı dökün ve üzerine sıcak su ek edin.
  9. Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dakika).
  10. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz ve yoğurt koyabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Biber Dolması Tanımı | Tam Kıvamında Ve Nefis! Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Kırmızı Biberlik Yumurta
Pastane Kurabiyesi Tadında Kakaolu Kurabiye
Aşırı Lezzetli Tarhana Çorbası
Midye Börek
Elmalı Kurabiye
Antep Usulü Yağlı Çiğ Köfte
Hdabla | © 2024 |