İrmikli Revani

İrmikli Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

İrmikli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üç adet yumurta ve bir bardak toz şekeri çırparak, akabinde bir çay bardağı sıvı yağ ,bir su bardağı yoğurdu döküp ,bir su bardağı irmiği koyup karıştırıyoruz.
  2. Bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozunu iki su bardağı un ile karıştırıyoruz ,keki tepsiye boşaltıp 180 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz.
  3. Üç su bardağı toz şeker, üç su bardağı su, yarım limonu da şerbeti koyup şerbeti 15 dakika kaynadıktan sonra şerbeti tam soğutup akabinde fırından çıkan keki 10 dka sıcaklığını aldıktan sonra soğuk olan şerbeti döküyoruz.
  4. Daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz 1 saat dinlendiriyoruz akabinde kesip üzerine hindistan cevizi tozu serpip servise hazır.

İrmikli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sweet Chili (Tatlı-Acı) Soslu Tavuk – Kremalı Makarna
Muzlu Smoothie
Cheese Hot Dog
Patates Salatası (Videolu)
Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal)
Dubai Güllaç
Hdabla | © 2025 |