Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal)

Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 ml ılık su (1.5 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin un markasına nazaran farklılık gösterebilir)
- 50 gram sana yağı (tereyağı varsa o daha yeterli bende yoktu sana yağ kullandım)
Üzeri için;
- Su
Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza su,şeker ve 2 su bardağı un,maya ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kalan unu, sana yağı ve en son tuzu ek ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin.En az 5-8 dk yoğurun.
- Mayalanmaya bırakalım 10-15 dk kadar.
- Mayalanan hamuru 8 bezeye ayıralım.
- Tezgahı hafif yağlayıp bezeleri yuvarlayalım.
- Üzerini örtüp tekrar 15-20 dk mayalandıralım.
- Her bezeyi hafif yuvarlayın ve iç içe gelecek biçimde katlayarak hal verin.
- Tepsiye dizip üzerini örtüp 40 dk mayalandırın, şişecekler.
- Üzerine su sürüp, evvelce ısıtılmış 170 derece, alt üst fanlı ayarda pişirelim üzeri kızarıncaya kadar.
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçince üzerine su serpiştirin pak bir bez örtün yumuşacık oluyorlar.
- Dilerseniz üzerine susam serpebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








