Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal)

Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml ılık su (1.5 su bardağı)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin un markasına nazaran farklılık gösterebilir)
  • 50 gram sana yağı (tereyağı varsa o daha yeterli bende yoktu sana yağ kullandım)

Üzeri için;

  • Su

Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza su,şeker ve 2 su bardağı un,maya ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine kalan unu, sana yağı ve en son tuzu ek ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin.En az 5-8 dk yoğurun.
  3. Mayalanmaya bırakalım 10-15 dk kadar.
  4. Mayalanan hamuru 8 bezeye ayıralım.
  5. Tezgahı hafif yağlayıp bezeleri yuvarlayalım.
  6. Üzerini örtüp tekrar 15-20 dk mayalandıralım.
  7. Her bezeyi hafif yuvarlayın ve iç içe gelecek biçimde katlayarak hal verin.
  8. Tepsiye dizip üzerini örtüp 40 dk mayalandırın, şişecekler.
  9. Üzerine su sürüp, evvelce ısıtılmış 170 derece, alt üst fanlı ayarda pişirelim üzeri kızarıncaya kadar.
  10. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçince üzerine su serpiştirin pak bir bez örtün yumuşacık oluyorlar.
  11. Dilerseniz üzerine susam serpebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Pankek
Fırında Bütün Tavuk
İslim Kebabı
Çilek Reçeli
Anne Köftesi
Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |