Havuç Taratorlu Kuskus

Havuç Taratorlu Kuskus Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuskus
- 2 adet havuç
- 1/5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran tuz oranını ayarlayabilirsiniz)
- 1 diş sarımsak
Üzeri için :
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç kadar ceviz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Havuç Taratorlu Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tuzlu suda kuskusları haşlayalım. Haşlanan kuskusları süzelim.
- Bir yandan da 2 adet havuçları rendeleyelim. Bir tavaya alalım 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kısık ateşte 10 dk kavuralım.
- Kavurmuş olduğumuz havuçları ve kuskusları bir kaba alalım.
- Üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ekleyip güzelce karıştıralım.
- Üzeri için : tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ceviz, pul biber ve toz kırmız biberi ekleyip güzelce kavuralım.
İşlemimiz bu kadar şimdiden afiyet olsun 😊🌸.
Havuç Taratorlu Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








