Ballı Tavuk But

Ballı Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler

  • ️6 tane tavuk but
  • ️1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 tatlı kaşığı süzme bal
  • ️2 çay kaşığı karabiber
  • ️2 çay kaşığı pulbiber
  • ️2 çay kaşığı yedibahar
  • ️2 çay kaşığı kimyon
  • ️2 çay kaşığı biberiye
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️Yarım çay bardağı su
  • ️3-4 tane defne yaprağı

Ballı Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları yıkayıp süzün, tüm baharatları ,su ,yoğurt, salça ve sıvı yağı tavuğun üzerine döküp düzgünce karıştırın .
  2. Aralarına defne yaprağı bırakıp 1 saat bekletin .
  3. Üzerine yağlı kağıt serip fırında 1-1 buçuk saat pişirin, istediğiniz biçimde kızarana kadar pişirip pilav ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun. ♨️♨️.

Ballı Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Trabzon Gevreği
Babağannuç (Abuğannuç) Antakya Vazgeçilmez Mezemiz
Zencefilli Kurabiye
Sodalı Kolay Börek
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |