Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilin
- 2 kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 adet limonun rendesi ve suyu
- 1 yemek kaşığı haşhaş
Bardak ölçüm 200 mldir.
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Şeker eriyince üzerine süt ve sıvı yağ eklenerek karışım karıştırılır.
- Daha sonra vanilin ve kabartma tozu eklenir karıştırılır.
- Unun evvel 2 bardağı eklenir ve karıştırılır.
- Limon rendelenir ve suyu sıkılır karışıma eklenir.
- Limon suyunu hamura yedirdikten sonra kalan 1 bardak un eklenir.
- En son haşhaş eklenir ve karıştırılır.
- Yağlanmış kek kalıbına alınır.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dk alt üst ısıtma ayarında denetimli halde pişirilir.
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


