Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilin
  • 2 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet limonun rendesi ve suyu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

Bardak ölçüm 200 mldir.

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Şeker eriyince üzerine süt ve sıvı yağ eklenerek karışım karıştırılır.
  3. Daha sonra vanilin ve kabartma tozu eklenir karıştırılır.
  4. Unun evvel 2 bardağı eklenir ve karıştırılır.
  5. Limon rendelenir ve suyu sıkılır karışıma eklenir.
  6. Limon suyunu hamura yedirdikten sonra kalan 1 bardak un eklenir.
  7. En son haşhaş eklenir ve karıştırılır.
  8. Yağlanmış kek kalıbına alınır.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dk alt üst ısıtma ayarında denetimli halde pişirilir.

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Pilavı
Şekilli Kurabiye
Özel Gün Kurabiyeleri
Avokado Ezmesi
Zeytinyağlı Dolma
Kendi Sosunda Makarna
Hdabla | © 2025 |