Glutensiz Havuçlu Kek
Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1-1/2 (yarım) su bardağı gulutensiz un (ben sorgum unu kullandım.)
- 1/2 (yarım) paket şekerli vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tane büyük havuç
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta çırpılır, üzerine sıvı yağ, süt ve şeker eklenir. Şeker eriyene kadar çırpılır.
- Havuç soyulur, rendelenir ve suyu sıkılır. Sıkılan havuç suyu kek karışımına eklenir.
- Şekeri eriyen karışıma havuç suyu da eklendikten sonra denetimli bir halde un eklenir.
- Unun üzerine kabartma tozu, şekerli vanilya ve tarçın eklenerek karıştırılır. Akışkan kek hamuru elde edildikten sonra rendelenmiş havuç ve cevizde eklenerek karıştırılır.
- Kek hamuru daha evvel yağladığımız borcama dökülür.
- Daha evvel 180 derece de ısıtılmış fırına koyulur.
- Kontrollü bir halde 25 dk pişirilir (fırın tipine nazaran pişme müddeti değişebilir)
Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











