Glutensiz Havuçlu Kek

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1-1/2 (yarım) su bardağı gulutensiz un (ben sorgum unu kullandım.)
  • 1/2 (yarım) paket şekerli vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tane büyük havuç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta çırpılır, üzerine sıvı yağ, süt ve şeker eklenir. Şeker eriyene kadar çırpılır.
  2. Havuç soyulur, rendelenir ve suyu sıkılır. Sıkılan havuç suyu kek karışımına eklenir.
  3. Şekeri eriyen karışıma havuç suyu da eklendikten sonra denetimli bir halde un eklenir.
  4. Unun üzerine kabartma tozu, şekerli vanilya ve tarçın eklenerek karıştırılır. Akışkan kek hamuru elde edildikten sonra rendelenmiş havuç ve cevizde eklenerek karıştırılır.
  5. Kek hamuru daha evvel yağladığımız borcama dökülür.
  6. Daha evvel 180 derece de ısıtılmış fırına koyulur.
  7. Kontrollü bir halde 25 dk pişirilir (fırın tipine nazaran pişme müddeti değişebilir)

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Tavuk Kapama
Mini Çikolatalı Kek Topları Truff (Videolu)
Airfrey Yağsız Sağlıklı Sebzeli Pizza
Açma Tadında Ispanaklı Börek
Diyarbakır Usulü Tirşik Yemeği
İpeksi Tiramisu (Borcamda)
Hdabla | © 2025 |