Enfes Tavuk Kapama

Enfes Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet baget but
- 3 su bardağı pirinç
- 3 kısım pırasanın beyaz kısımları
- 1 adet havuç
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Tavukların üzerine sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Enfes Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını bir tencereye alalım tane karabiber ve tuzunu ek edip üzerini geçene kadar su dolduralım ve yaklaşık 40 dakika haşlayalım.
- Tavaya aldığımız zeytinyağı ve tereyağını eritip üzerine çok ince doğranmış pırasaları ek edip (pırasa yerine bir büyük uzunluk kuru soğan da kullanabilirsiniz) birkaç dakika kavuralım .
- Daha sonra bir havuç rendesi ek edip birkaç dakika daha kavuralım, salçasını ekledikten sonra evvelce ılık suda ıslatmış olduğumuz pirinçleri süzüp ek edelim, tuz ve karabiber ekledikten sonra birkaç dakika kavuralım.
- Kavurduğumuz pirinçleri fırın kabına aktaralım ve düzleyelim.
- Haşlanmış tavuk butlarını üzerlerine sıralı bir biçimde dizelim ve tavuk suyunu ek edelim.
- Son olarak butların üzerine bir fırça yardımıyla salçalı sostan sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt kısmına yakın olacak biçimde suyunu çekene kadar pişirelim.
Enfes Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








