Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker ‘den 1 parmak eksik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker ’den bir parmak eksik
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri çırpın.
- Kuru gereçleri de eleyerek ekleyin.
- 180°’de 15 dk alt üst fansız ayarda pişirin.
- Muhallebisi için krem şanti hariç bütün gereçleri koyup göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Soğuması için farklı kaba alıp soğutalım soğuduktan sonra krem şanti tozunu koyup pürüzsüz kıvam olana kadar çırpın.
- Kek soğuyunca çatal batırıp sütle ıslatın.
- Kekin üzerine muhallebiyi döküp eşit formda yayalım.
- Üzerine hindistan cevizini serpip en az 2-3 saat vaktinin varsa da 1 gece dolapta bekletin.
- Süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



