Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker ‘den 1 parmak eksik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker ’den bir parmak eksik
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Kuru gereçleri de eleyerek ekleyin.
  3. 180°’de 15 dk alt üst fansız ayarda pişirin.
  4. Muhallebisi için krem şanti hariç bütün gereçleri koyup göz göz oluncaya kadar pişirin.
  5. Soğuması için farklı kaba alıp soğutalım soğuduktan sonra krem şanti tozunu koyup pürüzsüz kıvam olana kadar çırpın.
  6. Kek soğuyunca çatal batırıp sütle ıslatın.
  7. Kekin üzerine muhallebiyi döküp eşit formda yayalım.
  8. Üzerine hindistan cevizini serpip en az 2-3 saat vaktinin varsa da 1 gece dolapta bekletin.
  9. Süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Tutan Kürt Böreği
Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça
Muzlu Rafine Şekersiz Kek
Soğuk Kahve
Muzlu Jöle Tatlısı
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found