Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için ;
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı labne
- 2 paket yulaflı bisküvi
Islatmak için;
- 1 su bardağı su ya da süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üst ganaj için;
- 200 gram yağılı krema
- 120 gram beyaz çikolata
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Labne ve vanilin hariç materyalleri tencereye koyun ve kaynayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra altını kapatın ve vanilin ekleyin.
- Kremanın üzerine değecek formda buzdolabı poşeti ya da streç kapatın kabuklanma olmasın üstünde.
- Daha sonra soğumaya bırakalım daha çabuk soğutmak istiyorsanız altı su dolu bir kaba tencereyi oturtup soğutabilirsiniz.
- Sonra 2 yemek kaşığı labne ile pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Kahve tadı ağır olmasını isterseniz kremasına sıcakken 1 yemek kaşığı granül kahve ekleyin.
- Kremayı ısıtın. İçine çikolataları ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Yarım saat 40 dakika kadar dolapta soğutun sonrasında en son katmana dökün.
- Süslemek için fındık çikolata sosu kullandım. Afiyet olsun 🌺.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











