Fıstıklı İrmik Helvası

Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ yahut yumuşak margarin
- 1 yemek kaşığı un (kaşık tepeleme olmasın )
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı toz fıstık
Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak süt ve şekeri yeterlice karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım.
- Tereyağı ve irmiği orta ateşte dört dakika kadar kavuralım.
- Üzerine unu ve fıstığı ekleyip bir iki dakika kadar kavuralım.
- Daha sonra süt şerbetini ekleyip süratlice karıştıralım. Kısık ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığını atsın soğuyunca kaşıkla hal verip servis yapabilirsiniz.
Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











