Fıstık Pare

Fıstık Pare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ezilmiş fıstık

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon

Fıstık Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şerbetimiz kaynadıktan sonra bi kaç damla limonumuzu sıkalım onunla da bir dakika felan kaynatalım sonrasında soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç bütün materyallerimizi karıştırma kabına alalım bi karıştıralım.
  3. Sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim.
  4. Kabartma tozunu da ekleyip bi hoş yoğuralım.
  5. Son olarak bir çay bardağı ezilmiş fıtığımızı ekleyip hamurumuzu tekrar yoğuralım.
  6. Oval biçim verip tepsiye dizelim.
  7. Tepsiye yağ dökmeyin aslında tatlımız yağlı.
  8. Şekil verdiğimiz tatlılarımıza evvel yumurta akı sürelim fırça yardımıyla sonra da hindistan cevizi tozu dökelim.
  9. Önceden ısıttığımız 180°lik fırınımızda altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Tatlımızın birinci sıcaklığı geçsin ve soğuyan şerbetimizi dökelim 🥰afiyet olsun🥰.

Fıstık Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çörek
Özel Soslu Somon
Düdüklüde Yeşil Fasülye
Ramazan Pidesi
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Bulgur Köftesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet