Fıstık Pare

Fıstık Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı ezilmiş fıstık
Üzeri için;
- Yumurta akı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Fıstık Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şerbetimiz kaynadıktan sonra bi kaç damla limonumuzu sıkalım onunla da bir dakika felan kaynatalım sonrasında soğumaya bırakalım.
- Un hariç bütün materyallerimizi karıştırma kabına alalım bi karıştıralım.
- Sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim.
- Kabartma tozunu da ekleyip bi hoş yoğuralım.
- Son olarak bir çay bardağı ezilmiş fıtığımızı ekleyip hamurumuzu tekrar yoğuralım.
- Oval biçim verip tepsiye dizelim.
- Tepsiye yağ dökmeyin aslında tatlımız yağlı.
- Şekil verdiğimiz tatlılarımıza evvel yumurta akı sürelim fırça yardımıyla sonra da hindistan cevizi tozu dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180°lik fırınımızda altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımızın birinci sıcaklığı geçsin ve soğuyan şerbetimizi dökelim 🥰afiyet olsun🥰.
Fıstık Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








