Kuru İncirli Muhallebi

Kuru İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 8 adet kuru incir

Üzeri için;

  • Çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Dilimlenmiş incir

Kuru İncirli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru incirler kaynamış suya koyulur ve yumuşamaya bırakılır.
  2. Muhallebi için; vanilya ve tereyağ hariç tüm materyaller tencereye alınır ve çırpılır.
  3. Muhallebi kıvam aldıktan sonra göz göz olmaya başlayınca 1 paket vanilya eklenir.
  4. Daha sonra tereyağ da eklenir ve muhallebinin altı kapatılır.
  5. Yumuşayan incirler küçük küçük doğranır ve muhallebiye eklenir.
  6. Daha sonra muhallebi içindeki incirler blender yardımıyla güzelce ezilir.
  7. Fırın kabına aldıktan sonra üzerine ceviz, hindistan cevizi ve incir dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  8. İlk sıcağı çıkana kadar dışarıda daha sonra dolapta 4-5 saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır. Deneyen herkese afiyet olsun❤️🌸✨️

Kuru İncirli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol ( Püf Noktalarıyla )
Hindistan Cevizli Kurabiye
Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Tereyağlı Cevizli Ev Baklavası
Dereotlu Havuçlu Poğaça
Cevizli Zeytin Salatası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet