Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi

Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için:

  • ½ kg tavuk pirzola (kemiksiz)
  • 1 lt su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • Tuz

Pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 bardak tavuk suyu
  • 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
  • Tuz

Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav için; pirinçin üzerine sıcak su ve bir tutam tuz dökülerek 1 saat bekletilir. Akabinde süzülerek kenara alınır.
  2. Tencere içerisine zeytinyağ konulur.
  3. Isındığı vakit pirinçler eklenerek kavrulur.
  4. Üzerine nohut eklenerek karıştırılır.
  5. Tavuk suyu konularak tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  6. Pişmesine yakın tuz ve minik modüller halinde tereyağ ek edilir.
  7. Pişince ocağın altı kapatılır.
  8. Tencere ile kapak ortasına havlu kağıt konularak dinlenmeye bırakılır.
  9. Tavuk için; tencereye tavuk ve su konularak kaynamaya bırakılır.
  10. Arada üzerinde oluşan köpükler alınarak çöpe atılır.
  11. Bir tava içerisinde tereyağ eritilir.
  12. Eriyince evvel salça, akabinde büyükçe didiklenmiş tavuklar eklenerek güzelce karıştırılır.
  13. Baharatlar ve tavuk suyu da eklendikten sonra kısık ateşte 5 dk pişirilerek ocaktan alınır.Afiyet olsun 😋🍽.

Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Mücver
Midye Dolma
Sebzeli Börek
Patatesli Hingel
Kabaklı Yulaf Omlet
Kesin Denenmeli Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |