Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (kaynatmaya)
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye hafif yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine su ek edelim.
- Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, orta ara karıştırarak pişirelim
- Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve şekeri ilave edip karıştıralım. 15 dakika kadar orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Uygun bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine yarım çay bardağı sütü ekleyerek topak kalmayacak halde karıştırarak çözdürelim.
- Kaynayan pirinçlerin üzerine nişastalı sütü ekleyelim.
- Ara orta karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirelim
- Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim .
- Fırın kaplarının yarısına gelecek formda tepsiye su dolduralım.
- Ardından sütlaçlarımızı evvelden ısıttığımız 200°c fırında üst rafta pişmeye bırakalım .
- Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, oda ısısına gelmeleri için bekletelim. Ve dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım .
- 4-5 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun! not: toprak kase kullanacaksanız bu tarife nazaran 6 adet çıkıyor.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













