Lezzetli 3-2-1 Poğaça

Lezzetli 3-2-1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 30 gram kabartma tozu(3 paket kabartma tozu)
- 430 gram yoğurt(2 su bardağı yoğurt)
- 170 ml sıvı yağ(1 su bardağı sıvı yağ)
- 25 gram toz şeker
- 12 gram tuz
- 1 adet yumurta(57 gram)
- 830 gram un
- 340 gram süzme beyaz peynir
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı yeterlice yumuşamış tereyağı
- Galeta unu
Lezzetli 3-2-1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Peynir ve un hariç tüm gereç karıştırılır.
- Un denetimli halde eklenir orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
- Hamur yoğurulduktan sonra süzme peynir küçük kesimlere ayrılmış olarak eklenir ve büsbütün karışması için tekrar yoğurulur.
- 10 dakika dinlenen hamurdan 100 gramlık bezeler alınır yuvarlanır tüm hamur bitince 1 yumurta sarısı ile tereyağ karıştırılıp sürülür yumurta sürülen kısım üst tarafı galeta ununa bulanır ve tepsiye dizilir.
- 180 derecede evvelce ısınmış fırında kızarana dek pişirilir afiyet olsun sevgiyle kalın.
Lezzetli 3-2-1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







