Frambuazlı Pasta

Frambuazlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı frambuaz

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti
  • 2 paket kedi dili

Frambuazlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım çay bardağı şeker ve suyu karıştırıp üzerine frambuaz ekleyerek kaynayıncaya kadar pişiyoruz.
  2. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp bir kaba alarak blendr ile 2 dakika kadar eritiyoruz .
  3. Sonrasında dolaba alarak soğumasını bekliyoruz.
  4. Pastacı kreması için un, nişasta süt ve yumurtayı ekleyerek katılaşana kadar pişiriyoruz.
  5. Göz göz kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek altı kapalı olacak biçimde karıştırıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra bir paket kremşanti ekleyerek 5 dakika kadar tekrardan çırpıyoruz .
  7. Kremamızı bir kenara bıraktıktan sonra iki paket kedi lisanı bisküvileri süt ile ıslatıyoruz .
  8. Üzerine krema döküp tekrar kedidili bisküvileri dizerek son katına da kremayı döküp düz bir yer elde ediyoruz.
  9. Dolapta bekletmiş olduğumuz frambuazlı soslu çıkararak kremanın üzerine döküp yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendiriyoruz ,deneyecekleri şimdiden afiyet olsun.

Frambuazlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz)
Yumuşacık Poğaça
Kereviz Çorbası
Cevizli Kıyır Kıyır Ev Baklavası
Kuru Patlıcan Dolması
Hdabla | © 2024 |