Fırında Mısır Kaburga

Fırında Mısır Kaburga Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet mısır

Sos için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Servis sosu için;

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2 yemek kaşığı tuşu suyu
  • İsteğe nazaran 1 çay kaşığı acı sos

Fırında Mısır Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mısırları yıkayalım büyük ve keskin bir bıçakla evvel ortadan keselim daha sonra mısırları dik koyarak uzunluğuna gerçek dikkatlice evvel ikiye sonra dörde keselim.
  2. Mısırları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim farklı bir kasede sos için zeytinyağı ,tuz ve baharatları karıştıralım ,fırça yardımıyla mısırların sırtlarını sürelim.
  3. Fırına 250° ayarlayalım ısınmış fırına mısırları sürelim 25 dakika boyunca pişirelim.
  4. Servis için mayonez, hardal, sarımsak tozu ve turşu suyunu güzelce karıştıralım, fırından aldığımız kaburga mısırları sos eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım 🌽🌽🌽afiyet olsun🤤🤤🤤.

Fırında Mısır Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Konfetti Kek
Bol Soslu Sade Kek
Üzerlik Çayı Nasıl Yapılır – Üzerlik Tohumu Çayı Faydaları Nelerdir? (Videolu)
Çaylı Kurabiye
Sömelek Köfte (Az Ölçülü)(Videolu)
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |