Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket 3’ü 1 ortada kahve
- 2 yemek kaşığı kuru çay
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Çekilmiş ceviz
Çaylı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabında birinci evvel toz şeker, margarin yâda tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı alınıp karıştırılır.
- Daha sonra çay, kahve ve vanilya konulup karıştırmaya devam edilir.
- En son kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip güzelce yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamurlar evvel yumurta akına sonra çekilmiş cevize batırılıp fırın tepsisine dizilir.
- 180 derecede üzeri kızarınca kadar pişirilir. Çayın kıtırtısı ve kurabiyenin kıyır kıyır tadına bayılacaksınız. Deneyeceklere afiyet olsun🥰
Çaylı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



