Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket 3’ü 1 ortada kahve
  • 2 yemek kaşığı kuru çay
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Çekilmiş ceviz

Çaylı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabında birinci evvel toz şeker, margarin yâda tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı alınıp karıştırılır.
  2. Daha sonra çay, kahve ve vanilya konulup karıştırmaya devam edilir.
  3. En son kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip güzelce yoğurulur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp yuvarlanır.
  5. Yuvarlanan hamurlar evvel yumurta akına sonra çekilmiş cevize batırılıp fırın tepsisine dizilir.
  6. 180 derecede üzeri kızarınca kadar pişirilir. Çayın kıtırtısı ve kurabiyenin kıyır kıyır tadına bayılacaksınız. Deneyeceklere afiyet olsun🥰

Çaylı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Bebeklere Kemik Sulu Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Çilekli Cheesecake
Çıtır Simit
Kilis Tavası
Kuymak Karadeniz Usulü
Şerit Poğaça
Hdabla | © 2025 |