Fırında Borcam Türlüsü
Fırında Borcam Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet kase bezelye
- 1 adet köy biberi
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 300 gram kesim et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 1’er tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1 su bardağı et suyu (yoksa olağan su)
- Birkaç modül tereyağı
Fırında Borcam Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri küp küp doğrayalım. Karıştırma kabına alalım.
- Eti ekleyelim.
- Üzerine salça, baharat, yağ ve suyu ekleyip karıştıralım.
- Borcama alıp üzerini düzleyelim.
- Birkaç modül tereyağı ekleyelim.
- Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini kapatalım.
- 210 derecede evvelce ısıtılmış fırına koyalım.
- 45 dk sonra üzerindeki yağlı kâğıdı alıp pişirmeye devam edelim.
- Üzeri kızarınca yaklaşık 15 dk sonra fırını kapatalım. Afiyet olsun.
Fırında Borcam Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















