Domates Biberli Bulgur Pilavı

Domates Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
Domates Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize yağımızı alalım ve soğanları yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım. Küçük küçük doğranmış biber ve domatesleri ekleyelim ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra salçamızı ekleyip karıştıralım. Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları ve tuzumuzu ek edelim. Karıştırıp sıcak suyumuzu ek edelim. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.
- Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için orta sıra denetim etmeyi unutmayın.
- Suyu azalmış lakin hala pişmemiş ise bir ölçü daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.
Afiyet olsun 🧡
Domates Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





