Tavuklu Pide

Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • Yarım yaṣ maya
  • 1 su bardağı ılık süt (dikkatli yavaṣ ek edin)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksin sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı hafif tepeleme kaşığı toz ṣeker
  • Çeyrekten çay bardağından biraz az sıvı yağ (yoğurmak için)

Salça sos:

  • 2-3 domates salçası
  • Salçayı açmak için su
  • Tuz
  • Sarımsak tozu
  • Tavuk but ölçüsü size bağlı (ben 3 tüm but kullandım)
  • 2 adet kuru soğan

Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli gereçler yoğurma kabına konur. Sütü en son yavaṣ yavaṣ eklenir.
  2. Hamuru toparlandıktan sonra azar azar yağ ekleyip uygunca yoğurulur.
  3. Hamuru mayası 20 dakika evvel dolaptan çıkarılır.
  4. Şeklini istediğiniz üzere yapabilirsiniz, benim tercihim oval biçiminde oldu.
  5. Tavuk göğsü ilede yapabilirsiniz fakat yumuṣak dokusundan ötürü benim tercihim but tan yana oldu.
  6. Hamurun kıvamı yumuṣak olmalı, çok katı ise süt eklenebilir.
  7. Hamur yoğurduktan sonra üzeri kapalı battaniye ye sarılmış ve sıcak ortamda, en az 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  8. Hamur iki katına çıktığında, mayalanmış demektir.
  9. Butlar uygun bir tencereye alınır, üzerini geçecek halde su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  10. Kaynamaya başladığında, üstü kapalı ve orta ateṣ haṣlanır.
  11. Tavuk butları büsbütün piṣtikten sonra ocaktan alınır ve büyük modüller halinde kemiğinden ayrılır.Eğer haṣlama tenceresinde su kaldı ise, 1 bardağa dökülür ve salça sosu için kullanılır, şayet kalmadı ise hafif kavrulur.Çünkü tencerenin tabanında tavuk yağı kalmış olur, kavrulursa daha lezzetli olur.
  12. Hașlama esnasında suyu az ise, üzerine kaynar su dökülür.
  13. Butlar tabağa alınır ve tıpkı tencerede yıkamadan salça ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve bir kaç dakika kavrulur.
  14. Kavrulduktan sonra ocaktan alınır,üzerine sarımak tozu ve tuz eklenir ve üzerine yavaṣ yavaṣ su dökülür ve krem kıvamına gelmesi sağlanır.
  15. Aalçayı kavurmak mecburî değil lakin lezzetini katlamıṣ olursunuz.
  16. Salçayı kavurduktan sonra, salçayı başka bir kaba konursa ve birebir tencere tavaya tavuk modülleri konup, tabanda kalan salçayla karıṣtırırsanız lezzetine lezzet katmıṣ olur ve kurumasını önlemiṣ olursunuz.
  17. Hamuru 2 ye bölünür.Hamuru ister 2 beze ister 3 yahut 4 beze yapın, bu size bağlı hangi biçim olmasını istediğinize ancak çok ince ve ince açmayın.
  18. Uygun bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  19. Bezeler farklı başka açılır ve fırın yağlı kağıdın üzerine serilir.
  20. Hamurun üzerine salça sos sürülür.
  21. Salçanın üzerine ince ve yarım ay halinde doğranmış soğan konur ve evvelce ısıtılmıṣ 250-260 derecede fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır.
  22. 🛑🛑!!piṣmeye yakın tavuk kesimleri üzerine konur ve tekrar fırına verilir.
  23. Hamur piṣtiğinde, yani altı ve üzeri hafif kahve rengi olduğunda fırından alabilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Tavuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:2 Malzemeli Pismeyen Çıtır Kurabiye (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Portakallı Tatlı (Nefis)
Patatesli Lavaş Böreği
Çikolatalı Kakaolu Puding
Tarak Tatlısı
5 Dakikada Ekmek Pizzası
Supangle
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet