Fettucini Alfredo

Fettucini Alfredo Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket filiz yumurtalı erişte (yassı spagetti)
  • 1 küçük tavuk göğsü
  • 1 paket konserve mantar (taze mantarda olur)
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Fettucini Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı jülyen doğrayıp tavaya alalım, yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Sonra tereyağını ve sıvı yağımızı üzerine koyup tavukları yeterlice kavuralım ortada karıştıralım.
  3. Pişen tavukların üzerine fesleğeni ,karabiberi ,tuzu katalım, en sonda konserve mantarı koyalım şayet taze mantar kullanacaksanız ince doğrayıp katabilirsiniz 10 adet kadar kâfi olur. Fakat tavsiyem konserve mantar kullanmanız zira daha lezzetli oluyor ve sulanmıyor.
  4. 2 dk kadarda mantarla birlikte kavrulan tavukların üzerine 1 paket krema ekleyelim ve sütü ekleyelim kaynayana kadar çektirelim.
  5. Makarnayı da üstünde yazan mühlet kadar haşlayalım, suyundan 2 kaşık ayırıp tavuklu harcımızın üzerine dökelim ve makarnayı süzelim harcımıza ekleyelim ve karıştıralım işte eksiksiz fettucini alftedomuz hazır servis yapabiliriz.

Not: bu tanımı olağan makarna ile olmazda yumurtalı makarna ile deneyin derim zira başka makarnalar kremayı çabuk çekip yapışıyor bu çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun ☺️.

Fettucini Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Latte Pasta
Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız)
Pırasa Yemeği
Kısırmızı
Süzme Mercimek Çorbası İçimizi Isıtacak Bir Çorba
Sıcak Sütlü Kek
Hdabla | © 2025 |