Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • 1 fincan kuş üzümü
  • 1 fincan dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Hamuru için :

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 3-4 bardak un ( denetimli hamuru çok katı ve sert tutmayın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kalıbı yağlamak için :

  • Tereyağı

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar haşlanır ve didiklenir.
  2. Bademler de bir iki taşım kaynatılarak kabuklarından arındırılır.
  3. Tencereye tereyağ alınır ve fıstıklar renk alıncaya kadar kavurulur ve bademler eklenip tekrar renk alıncaya kadar kavrulur.
  4. Tuzlu suda bekletilmiş pirinçler ek edilir ve tuzu atılır.
  5. Pirinçler kırmadan karıştırılır ve tavuklar ile suyu eklenir ve pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir en son kuş üzümü ve karabiber eklenir ( rengini salmasın diye en son).
  6. Hamuru yapılır ve 1-2 mm kalınlığında açılır ve yağlanmış ve bademleri kalıba yapıştırılan kalıba hamur sarkacak halde yerleştirilir.
  7. İçi doldurulur ve hamurla üstü kapatılıp 190 derecede hamuru düzgünce kızarana kadar pişirilir karşıt çevirilir servis edilir.

Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Semiz Otu Salatası (Havuç Taratorlu)
Narlı Mor Lahana Salatası
Lahana Sarması
Acuka (Meze)
Midye Dolma
Hdabla | © 2025 |