Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 bardak tavuk suyu
- 2 adet tavuk budu
- 1 fincan kuş üzümü
- 1 fincan dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Hamuru için :
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 3-4 bardak un ( denetimli hamuru çok katı ve sert tutmayın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kalıbı yağlamak için :
- Tereyağı
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar haşlanır ve didiklenir.
- Bademler de bir iki taşım kaynatılarak kabuklarından arındırılır.
- Tencereye tereyağ alınır ve fıstıklar renk alıncaya kadar kavurulur ve bademler eklenip tekrar renk alıncaya kadar kavrulur.
- Tuzlu suda bekletilmiş pirinçler ek edilir ve tuzu atılır.
- Pirinçler kırmadan karıştırılır ve tavuklar ile suyu eklenir ve pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir en son kuş üzümü ve karabiber eklenir ( rengini salmasın diye en son).
- Hamuru yapılır ve 1-2 mm kalınlığında açılır ve yağlanmış ve bademleri kalıba yapıştırılan kalıba hamur sarkacak halde yerleştirilir.
- İçi doldurulur ve hamurla üstü kapatılıp 190 derecede hamuru düzgünce kızarana kadar pişirilir karşıt çevirilir servis edilir.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


