Midye Börek

Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yaş yufka

İç harcı için;

  • 2-3 adet patates haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kabahati yağ

Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik iç harcını hazırlayalım; soğan ince ince küp halinde doğranır sıvı yağda kavrulur.
  2. Üzerine tereyağ eklenir, haşlanmış patates eklenir, tuz karabiber eklenir ve patatesler ezecek yardımı ile güzelce ezilip karıştırılır, kenara alınır.
  3. Böreğin sosu için; tereyağ tavada eritilir üzerine sıvı yağ eklenir. Farklı bir kaba 1 yumurta kırılır.
  4. Un eklenir, erittiğimiz yağ karışımı eklenir, soda eklenir düzgünce çırpılır.
  5. Tezgaha 3 yufka serilip artı formunda kesilir.
  6. Kesilen üçgen kesime sostan çokça sürülür.
  7. Geniş tarafının tam orta kısmına baş parmağınızı getirip yufkayı ileri yanlışsız ittirip büzelim.
  8. Kenarlarını birbiri üstüne getirip baş tarafa harçtan koyalım ve toparlayarak saralım. Direk biçim alıyor aslında.
  9. Şekil verilen börekler fırın tepsisine alınıp üzerlerine yumurta sarısı, sıvı yağ karışımı sürülür ve 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.

Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Muhteşem Islak Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Kurabiye
İncikli Bezelye Yemeği
Airfry/Fırında Somon
2 Yumurta İle Pandispanya Tatifi (Videolu)
İçli Köfte
Bamya Çiçeği Çorbası
Hdabla | © 2025 |