Elmalı Ponçik

Elmalı Ponçik Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Çekilmiş ceviz

Elmalı Ponçik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için sırası ile tüm materyaller sırası ile eklenip yumuşak bir hamur yapılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  2. Bu sırada içi hazırlanır, elma rendelenir ,şeker eklenip pişirilir .
  3. Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenir.
  4. Mayalanan hamur 2 beze yapılır çok ince olmayacak formda açılır üçgen olacak formda sekiz eşit kesime kesilir ,kenarına harç koyup sarılır .
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Biz bir kısmını sürülebilir çikolata ile yaptık, yumuş yumuş çok lezzetli bı tanım.

Elmalı Ponçik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Katmer Poğaça (Katlarını Gören Şaşırıyor,Sırrı Nerede Saklı?) (Videolu)
Fırında Kuşbaşı Tavuk
Ispanaklı Börek
Keto Tavuk Köfte
İkramlıklar
Hdabla | © 2025 |