Etli Çiğ Köfte

Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram çiğköftelik yağsız et
  • 3-4 çay bardağı çiğköftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yeşil soğan

Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bulguru yoğurma kabımıza alalım. Soğan domates ve sarımsakları rondodan geçirip, bulgurun üstüne dökelim ve şişmesini bekleyelim.
  2. Ayrı bir kapta etimizin üstüne tüm baharatları alalım ve uygunca yoğuralım etimizi.
  3. Daha sonra bulguru yoğurma ya başlayalım ve yeterlice ezilene kadar yoğuralım. Daha sonra salça sıvı yağ ekleyelim yoğurmaya devam edelim. Uygunca kıvam alan bulgur karışımına etimizi ek edelim ve yoğuralım.
  4. Maydanoz ve yeşil soğanları doğrayalım ve çiğköftemize ekleyelim ve yoğuralım. Hal verelim. Afiyet olsun 🌺

Etli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tava
Bal Kabağı Tatlısı
Lahana Sarması
El Açması Börek
Enfes Kreması İle Dubai Tatlısı
Sağlıklı Muzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |