Etli Çiğ Köfte
Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram çiğköftelik yağsız et
- 3-4 çay bardağı çiğköftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım bağ maydanoz
- Yeşil soğan
Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bulguru yoğurma kabımıza alalım. Soğan domates ve sarımsakları rondodan geçirip, bulgurun üstüne dökelim ve şişmesini bekleyelim.
- Ayrı bir kapta etimizin üstüne tüm baharatları alalım ve uygunca yoğuralım etimizi.
- Daha sonra bulguru yoğurma ya başlayalım ve yeterlice ezilene kadar yoğuralım. Daha sonra salça sıvı yağ ekleyelim yoğurmaya devam edelim. Uygunca kıvam alan bulgur karışımına etimizi ek edelim ve yoğuralım.
- Maydanoz ve yeşil soğanları doğrayalım ve çiğköftemize ekleyelim ve yoğuralım. Hal verelim. Afiyet olsun 🌺
Etli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






