Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı(4-5 dilim )
- 3 bardak toz şeker
- 4-5 adet karanfil
- 2 adet kabuk tarçın
- Tahin
- Ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı soyup yıkıyoruz ve küp küp orta uzunluk doğruyoruz.
- Kabaklarımızın üzerine şekerimizi ekliyoruz isteğe nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz. Karanfil ve tarçınımızı ekliyoruz direk ocağa alıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz tencerenin kapağı açık olmalı.
- Kabaklarımız yumuşayana kadar düzgünce karıştırmadan pişiriyoruz kabaklarımız yemeye hazır.
- Tarçın ve karanfilleri içerisinden alıyoruz servis tabaklarına aldıktan sonra tahin ve üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis ediyoruz.
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









