Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı(4-5 dilim )
  • 3 bardak toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • Tahin
  • Ceviz

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı soyup yıkıyoruz ve küp küp orta uzunluk doğruyoruz.
  2. Kabaklarımızın üzerine şekerimizi ekliyoruz isteğe nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz. Karanfil ve tarçınımızı ekliyoruz direk ocağa alıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz tencerenin kapağı açık olmalı.
  3. Kabaklarımız yumuşayana kadar düzgünce karıştırmadan pişiriyoruz kabaklarımız yemeye hazır.
  4. Tarçın ve karanfilleri içerisinden alıyoruz servis tabaklarına aldıktan sonra tahin ve üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis ediyoruz.

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Kıṣ Çorbası / Sebze Çorbası
Sütlü Kek Tarifi
Glütensiz Lahmacun Yüksek Proteinli
Mini Bazlamalar
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found