Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı(4-5 dilim )
  • 3 bardak toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • Tahin
  • Ceviz

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı soyup yıkıyoruz ve küp küp orta uzunluk doğruyoruz.
  2. Kabaklarımızın üzerine şekerimizi ekliyoruz isteğe nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz. Karanfil ve tarçınımızı ekliyoruz direk ocağa alıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz tencerenin kapağı açık olmalı.
  3. Kabaklarımız yumuşayana kadar düzgünce karıştırmadan pişiriyoruz kabaklarımız yemeye hazır.
  4. Tarçın ve karanfilleri içerisinden alıyoruz servis tabaklarına aldıktan sonra tahin ve üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis ediyoruz.

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fit Lezzetli: Ispanaklı Mini Sandviç + Efsane Sarımsaklı Sos Tarifi (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı
Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Fırında Tepsi Böreği
Sultan Salatası
Muhallebili Kadayıflı Revani
Kakaolu Bisküvi Topları
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet