Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 4 çay bardağı pirinç
  • 3 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet limon
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Yeteri kadar su

Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları güzelce yıkıyoruz dış kabuklarını tencerenin altına diziyoruz, yeteri kadar ayıkladıktan sonra enginarların içindeki sakal kısımlarını tatlı kaşığı yardımıyla temizliyoruz. (en sıkıntı kısmı bu)
  2. Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içine beklemeye bırakıyoruz.
  3. Pirinçlerimizi güzelce yıkadıktan sonra ince doğranmış taze soğan ,maydanoz ,dereotu ,yağ, limon ve baharatlarımızı bir kabın içinde karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra yaprakları hafif hafif aralayarak içlerine pirinç karışımımızı dolduruyoruz.
  5. Tenceremize alıp tencerenin yarısına gelecek kadar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Ben suyunada limon suyunu sıkıyorum bence daha hoş oluyor.
  7. Ben 1 enginara 1 çay bardağı pirinç kullanıyorum ve limonu kararmaması ve ekşi tadını muhafazası için her aşmada kullanıyorum.

Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cafe Tatlısı
Çilek Soslu Trileçe
Kahve Yanı Kurabiyesi
İncirli Havuçlu Kek
Beyza’mın Ellerinden Kahvaltı
Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta
Hdabla | © 2025 |