Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 4 çay bardağı pirinç
- 3 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 adet limon
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Yeteri kadar su
Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarları güzelce yıkıyoruz dış kabuklarını tencerenin altına diziyoruz, yeteri kadar ayıkladıktan sonra enginarların içindeki sakal kısımlarını tatlı kaşığı yardımıyla temizliyoruz. (en sıkıntı kısmı bu)
- Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içine beklemeye bırakıyoruz.
- Pirinçlerimizi güzelce yıkadıktan sonra ince doğranmış taze soğan ,maydanoz ,dereotu ,yağ, limon ve baharatlarımızı bir kabın içinde karıştırıyoruz.
- Daha sonra yaprakları hafif hafif aralayarak içlerine pirinç karışımımızı dolduruyoruz.
- Tenceremize alıp tencerenin yarısına gelecek kadar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ben suyunada limon suyunu sıkıyorum bence daha hoş oluyor.
- Ben 1 enginara 1 çay bardağı pirinç kullanıyorum ve limonu kararmaması ve ekşi tadını muhafazası için her aşmada kullanıyorum.
Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











