Puf Puf Dereotlu Poğaça

Puf Puf Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüm  200 ml

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 paket instant maya
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta akı
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 12-14 su bardağı un (hamurun kıvamına göre)
  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için:

  • 4 yumurta sarısı
  • Çörek otu (isteğe bağlı)

Puf Puf Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanması:Bir kaba ılık su ve ılık sütü ekleyin.
  2. İçerisine instant mayayı, şekeri ve tuzu ek edin.
  3. Maya aktifleşene kadar 5-10 dakika bekleyin.
  4. Ardından yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
  5. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  6. Un ölçüsü, hamurun kıvamına nazaran değişebilir, o yüzden un eklerken dikkatli olun.
  7. Hamurun içinde eklediğiniz sıvı yağ, poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  8. Hamurun üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  9. İç harcın hazırlanması:Beyaz peyniri bir kaba alın.
  10. Poğaçaların şekillendirilmesi:Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparın. Her bir bezi avuç içinizde açarak ortasına peynirli harçtan koyun ve hamuru kapatın.
  11. Şekil verirken, hamurun üzerini nazikçe düzleştirerek poğaçaların istediğiniz boyutta olmasını sağlayın.
  12. Poğaçaların üzerini yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
  13. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörekotu serpin.
  14. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, poğaçalar altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Afiyet olsun!.

Puf Puf Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmekten/ Pideden Lezzetli Brownie
Fırında Kuşbaşı Tavuk
Yumuşacık Bazlama
Favoriniz Olacak Şerit Poğaça
Özbek Pilavı (Videolu)
Tarçınlı Kurabiye (Kahve Yanı)
Hdabla | © 2024 |